همزمان با هفته سلامت، کارگاه " مدیریت استرس" در راستای پرورش نسل توانمند در دبیرستان های دخترانه شهرک مروارید و شهرک فجر بندرعباس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت هرمزگان، مطالعات نشان میدهند که بیشتر استرس دانشآموزان دبیرستانی از مدرسه و فعالیتهای مربوط به آن سرچشمه میگیرد و این استرس مزمن میتواند تا سالهای دانشگاه ادامه داشته باشد و منجر به عدم مشارکت تحصیلی و بروز مشکلاتی در حیطهی سلامت روان شود.
از این رو به همت واحد آموزش بهداشت و درمان صنعت نفت هرمزگان، همزمان با هفته سلامت و در آستانه فرا رسیدن ایام امتحانات، "کارگاه مدیریت استرس" با هدف آشنایی نوجوانان با مفاهیم بنیادین استرس و روشهای مؤثر مدیریت آن در دبیرستان مولوی شهرک مروارید و دبیرستان دخترانه شهرک فجر بندرعباس برگزار شد.
بیتا ترابی مسئول آموزش بهداشت و درمان صنعت نفت هرمزگان و ارائه دهنده این کارگاه در این باره گفت:در این کارگاه تلاش شد تا ضمن شناسایی منابع استرسزا، راهکارهای عملی و کاربردی در قالب تمرینهای ساده ارائه شود تا دانشآموزان بتوانند در زندگی روزمره و شرایط آزمونهای مهم تحصیلی از آن بهرهمند شوند.وی ضمن تاکید بر بهره گیری از تکنیکهای یادگیری موثر ضمن آموزش اظهار داشت: در این کارگاه بهرهگیری از زبان ساده و ارائه مثالهای ملموس، ضمن جذابسازی مباحث، دانشآموزان را به مشارکت فعال در تمرینها و پرسشو پاسخ ترغیب نموده و خوشبختانه منجر به درک مطالب از سوی آنان و تحقق اهداف یادگیری شد.
مسئول آموزش بهداشت و درمان صنعت نفت هرمزگان در پایان با بیان اثرات مثبت کنترل استرس بر افزایش تاب آوری تحصیلی و عزت نفس دانش آموزان و همچنین تاثیرات مثبت و ماندگاری که بر روابط اجتماعی و آرامش درونی فرد دارد، خلاصه مطالب آموزشی در این کارگاه را به شرح زیر دسته بندی کرد:
1. شناسایی علائم استرس،توضیح تفاوت بین استرس مثبت و منفی،نشانههای جسمانی (مثل سردرد، تپش قلب) و روانی (مثل اضطراب و بیقراری)
2. منابع استرسزا در زندگی نوجوانان، فشارهای تحصیلی و انتظارات خانواده، مسائل اجتماعی و رابطه با همکلاسیها
3. راهکارهای عملی مدیریت اضطراب، تکنیکهای تنفس عمیق و آرامسازی عضلانی، مدیریت زمان و اولویتبندی وظایف در روزهای منتهی به امتحان
4. تمرینات خودآگاهی و بازسازی شناختی، شناسایی افکار منفی و جایگزینی آنها با جملات تأکیدی، ثبت روزانه تجربهها و واکنشهای احساسی
5. اهمیت حمایت اجتماعی، ترغیب به گفتگو با دوستان و خانواده، معرفی منابع مشاورهای مدرسه و راههای دسترسی به آنها
