شادی حاتمی: تغذیه با شیر مادر سلامت جسم و روان مادر و کودک را ارتقاء می دهد.
به گزارش
روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت هرمزگان،شادی حاتمی کارشناس مامایی و مسئول بهداشت خانواده منطقه هرمزگان طی
گفتگویی در آغاز هفته جهانی تغذیه با شیر مادر با شعار " حمایت همه جانبه ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه" عنوان کرد:
هدف از
برگزاری هفته جهانی تغذیه با شیر مادر بالا بردن آگاهی همگانی درباره اهمیت تغذیه
با شیر مادر و تشویق مادران به شیردهی برای بهبود سطح سلامت کودکان در سراسر جهان
است. شروع تغذیه با شیر مادر ظرف ساعت اول تولد، تغذیه انحصاری با
شیر مادر در 6 ماه اول و تداوم شیردهی به مدت 2 سال یا بیشتر، بعنوان روش بی نظیر تغذیه و پرورش شیرخواران در هر
موقعیت و منطقه از جهان است که سلامت جسم و روان مادر و کودک را ارتقا می دهد.به
همین دلیل همه ساله از یکم تا هفتم آگوست مصادف با دهم تا شانزدهم مردادماه بعنوان
هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نام گذاری شده است.
مسئول
بهداشت خانواده منطقه هرمزگان در ادامه افزود: سازمان بهداشت جهانی توصیه می کندکه
تمام نوزادان پس از تولد لازم است از شیر مادر تغذیه کنند. شیر مادر تغذیه ایده آلی برای نوزاد بوده و حاوی ترکیبی از
ویتامین ها، پروتئین و چربی و در واقع شامل تمام ترکیبات مورد نیاز برای رشد کودک
شماست همچنین به صورتی است که هضم آن بسیار راحت است. شیر مادر حاوی آنتی بادی
هایی است که جهت مبارزه با ویروس ها و باکتری ها به نوزاد کمک می کند. از دیگر
مزایای آن این است که خطر ابتلای کودک به آسم و آلرژی را کاهش داده در آینده کمتر
دچار مشکلات حساسیتی می شود. کودکانی که در شش ماه اول زندگی فقط تغذیه انحصاری با
شیر مادر دارند به میزان کمتری دچار عفونت گوش، بیماریهای تنفسی و اسهال می شوند و
کمتر نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند
وی ضمن بیان تاثیر
حیاتی تغذیه با شیر مادر برای رشد و تکامل شیرخوار گفت: کودکانی که با شیر مادر
تغذیه میشوند دارای ضریب هوشی بالاتری هستند.
شادی حاتمی ادامه داد: ارتباط فیزیکی نزدیک بین مادر و فرزند، لمس پوست یکدیگر و
ارتباط چشمی نقش موثری در پیوند بیشتر
کودک با مادر و احساس امنیت دارد. خوردن شیر مادر خطر ابتلا به چاقی را کاهش داده
و همچنین عامل مهمی در جلوگیری از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) است.
وی ضمن
تاکید بر حمایت از مادر و شیرخوار و لزوم ترویج تغذیه با شیر مادر از مزایای آن برای مادران گفت و ادامه داد: از
مزایای شیردهی برای مادران می توان به کاهش استرس مادر، کاهش خونریزی پس از
زایمان، کاهش خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان، کاهش خطر سرطان پستان و تخمدان و
پوکی استخوان نام برد.
مسئول بهداشت خانواده نفت منطقه هرمزگان ضمن بیان
فعالیتهای واحد بهداشت خانواده در این زمینه اظهار داشت: بهداشت و درمان صنعت نفت
هرمزگان اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی به صورت مستمر برای مادران باردار و
همچنین آموزش و مشاوره بلافاصله نموده است تا در مراحل حساس روزهای اول با مشاوره
درست،زمینه افزایش اعتماد به نفس در مادران نسبت به کفایت شیر برای تغذیه شیرخوار و رفع
موانع شیردهی ، جلب حمایت خانواده در ایجاد آرامش و محیط مناسب برای شیردهی مادر
را فراهم کند.
وی ضمن ابراز خرسندی از روند رو به رشد تغذیه نوزادان با
شیر مادر در مجموعه بهداشت و درمان هرمزگان اظهار امیدواری کرد که با ادامه آموزشهای مستمر بتوانیم سطح سلامت جسمی و روانی کودکانمان را
افزایش دهیم.
شادی حاتمی در پایان خاطرنشان کرد : شیوه تغذیه شیرخواران
سلامت جهان را نیز تحت تأثیر قرار داده است چراکه تغذیه با شیر مادر یک غذای طبیعی و تجدید پذیر است که بدون آلودگی، بسته بندی
و مواد زاید، تولید و ارائه میشود. تغذیه با شیر مادر نمونه بارزی از ارتباط عمیق بین سلامت انسان و طبیعت
است.